
Ο Κωνσταντίνος Αζναουρίδης είναι επεμβατικός καρδιολόγος, Επίκουρος Καθηγητής Καρδιολογίας, Αναπληρωτής Υπεύθυνος της Μονάδας Εμφραγμάτων και Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ το 1996. Εκπαιδεύτηκε στην Καρδιολογία στην Α΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική στο Ιπποκράτειο και έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας το 2006. Το 2009-2010 εκπαιδεύτηκε στην Επεμβατική Καρδιολογία στο Emory University Hospital στην Ατλάντα των ΗΠΑ ως έμμισθος fellow (ACGME-accredited fellowship). To 2011 έλαβε θέση Επιμελητή στην Α΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική στο Ιπποκράτειο. Μεταξύ 2013-2016 εργάσθηκε ως Consultant Επεμβατικής Καρδιολογίας στο Castle Hill Hospital, Hull & East Yorkshire NHS Trust στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Τα κύρια πεδία της κλινικής του ενασχόλησης αποτελούν η Μονάδα Εμφραγμάτων και το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, όπου πραγματοποιεί σημαντικό αριθμό επεμβάσεων, τόσο σε στεφανιαία νόσο όσο και σε δομικές καρδιοπάθειες. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις σύμπλοκες αγγειοπλαστικές των στεφανιαίων (νόσος στελέχους και διχασμών, έκδηλα ασβεστωμένες βλάβες με χρήση περιστροφικής αθηρεκτομής και ενδοστεφανιαίας λιθοτριψίας και χρόνιες ολικές αποφράξεις) και στις διακαθετηριακές επεμβάσεις σε βαλβιδοπάθειες (βαλβιδοπλαστική, TAVI, MitraClip) και σε άλλες δομικές καρδιοπάθειες (σύγκλιση μεσοκολπικού διαφράγματος λόγω μεσοκολπικής επικοινωνίας ή ανοικτού ωοειδούς, σύγκλιση ωτίου αριστερού κόλπου, κλπ). Συμμετέχει στο πρόγραμμα πρωτογενούς αγγειοπλαστικής της κλινικής, για διάνοιξη αποφραγμλεων στεφανιαίων αρτηριών σε ασθενείς με οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου.
Εκπαιδεύει ειδικευόμενους Καρδιολογίας στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και στη Μονάδα Εμφραγμάτων, όπως και προπτυχιακούς φοιτητές. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον αφορά κυρίως στην επεμβατική καρδιολογία και στη λειτουργικότητα των περιφερικών αγγείων. Η ερευνητική και κλινική του ενασχόληση έχει αποφέρει μέχρι τώρα 140 άρθρα που έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή έγκριτα (peer-reviewed) ιατρικά περιοδικά.